Cukor - Nádcukor
A finomítatlan Bio nádcukor egy egyedi termék.
Ízének mélysége és
gazdagsága nem hasonlítható egyik cukorhoz sem!
Miért is olyan különleges?
Ez egy finomítatlan
cukor: ez azt jelenti, hogy teljesen természetes termék, melynek előállításánál a cél az volt, hogy megőrizzék a nádcukor eredeti melasz tartalmát.
Ez a fő különbség, ami a bio nádcukornak egy különleges
aromát és egy jellegzetes színt biztosít.
Használjon
finomítatlan Demerara bio nádcukrot minden típusú édességhez
és süteményhez, majd
kóstolja meg a különbséget!
Miért használjon Bio finomítatlan nádcukrot?
-
100% BIO!
-
Vegyszermentes
-
Nem színezett
-
Tartósítószert nem tartalmaz
-
ízébenben egyedi
-
Természetes cukor
-
Feldolgozása nem vegyi eljárással történt
-
Környezetbarát
Fogyasztása
egyaránt ajánlott veganoknak, vegetáriusoknak, glutein mentes-,
zsírszegény-, és sószegény diétán élők számára is.
Bizonyos időjárási körülmények között a cukor megkeményedhet.
Ez nem a minőségromlás jele!
Tegye a cukrot egy tálba, és takarja le egy nyirkos ruhával. Hagyja letakarva
egy éjszakán keresztül, és reggelre visszatér a melaszos aromája.
A természetes
szénhidrát az egyik fő táplálékunk, ezzel
szemben a finomított cukor számos betegség forrása. A legfőbb ok, amiért ártalmunkra van, az, ahogy a
természetben előforduló növények
cukortartalma lényegesen alacsonyabb, mint a bolti fehér cukor.
A cukorrépa cukortartalma: 18%, a finomított cukor. 95%.
A szervezetünk
nincs felkészülve ilyen töménységű cukor
befogadására, ezért nem is képes maradéktalanul megemészteni, a fölös cukor
megerjed. (Erjedés: oldott állapotban lévő nitrogénmentes
szerves anyagok, többnyire szénhidrátok felbomlása élesztőgombák, hasadógombák által.) Sir Ch. Best, az
inzulin egyik felfedezője hívta fel a
figyelmet arra,
a cukor ugyanígy hat
a szervezetre, mint az alkohol.
FEHÉR CUKOR A fehér cukornak
sok elnevezése van: asztali cukor,
kristálycukor, finomított cukor, szőlőcukor, cukorrépa. A cukorrépa levéből nyerik a finomított cukrot. Amint kivonták a
cukorrépából, nagyon komoly eljárásokon megy keresztül, míg fehér, granulált
anyag nem lesz belőle. A
kereskedelemben gyakran használják, mert a legédesebb termék az összes közül. |
A nyers cukor
finomítatlan: ez azt jelenti, hogy teljesen
természetes termék, melynek előállításánál a cél
az volt, hogy megőrizzék a nádcukor
eredeti melasz tartalmát. Ez a fő különbség, mely a nádcukornak egy különös aromát
és egy jellegzetes színt biztosít. |
BARNA CUKOR A barna cukor
ugyanolyan eljárással küszül, mint a
fehér finomított cukor,
csak melasz hozzáadásával készül. |
A finomított cukor fogyasztásának következményei
Orvosi
megfigyelések és tudományos közlemények felhasználásával
v
elnyomja az immunrendszert
v
felborítja a test ásványanyag egyensúlyát
v
beavatkozik a kálcium-magnézium egyensúlyba
v
erőteljesen hozzájárul
a csontritkuláshoz
v
csökkenést okoz az inzulinérzékenységben
v
orális fogamzásgátlók használata esetén
megnövelheti a vér glükóz- és inzulinszintjét
v
túlhajszolja a hasnyálmirigyet
és károsodást okoz benne, hozzájárul a cukorbetegséghez
v
ingadozó vércukor szintet okoz
v
csökkent glükóz tűrőképességhez vezet
v
növelheti a vér koleszterinszintjét
v
megtámadhatja a kapilláris érfalakat
v
visszértágulatot okozhat
v
szívérrendszeri betegségeket okozhat
v
atherosclerosist (arteriális érelmeszesedést)
okozhat
v
trombocita (vérlemezke) összetapadást okozhat, ami
vérrög kialakulásához vezet
v
növelheti a szisztolés (szív-összehúzódási)
vérnyomást
v
hiperaktivitást, ingerültséget, koncentrációs
zavarokat és gyerekeknél izgatott, szertelen viselkedést okoz
illetve a jojo effektus miatt álmosságot és csökkent aktivitást is okozhat
v
káros hatással van a gyerekek iskolai előmenetelére
v
kifejezetten megnöveli a vértrigliceridek (zsírok)
szintjét
v
hozzájárulhat a gyermekkori ekcémához
v
csökkentheti a nagy sűrűségű lipoproteinek
(HDL) hatékonyságát
v
elősegítheti az
alacsony sűrűségű lipoproteinek
(LDL) szintjének növekedését
v
krómhiányt alakíthat ki
v
rézhiányt okozhat
v
fogyasztása mell-, petefészek-, prosztata és
végbélrákot eredményezhet
v
nőknél különösen nagy
valószínűséggel okozhat vastagbélrákot
v
epehólyagrákot okozhat
v
böjtök alkalmával megnövelheti a vér glükózszintjét
v
megemeli a szerotonin nevű idegingerület átvivő
(neurotranszmitter) szintjét a véredényekben, mely elég szűk határok között mozoghat
v
károsan nagy savszintet hoz létre a gyomorban, a
nyálban
v
felszívódási zavarai gyakoriak a funkcionális
bélbetegségekben
v
szabad gyököket hozhat létre a vérben
v
gyorsítja az öregedési folyamatot, ráncosodást és
az ősz haj kialakulását okozhatja
v
alkoholizmusba vezethet
v
elősegíti a fogromlást
v
hozzájárul a súlynövekedéshez és az elhízáshoz
v
nagymértékű fogyasztása a
Crohn-kór és a fekélyes vastagbélgyulladás veszélyét hordozza magában
v
a gyomor és nyombél fekélyes emberekben gyomor és
béltraktusbeli gyulladásokat okozhat
v
kandidiázis (gombafertőzés) fokozója, táptalaja
v
fogyasztása epekövek
kialakulásához vezethet
v
elősegíti a vesekövek
kialakulását, a vesekárosodást, megnövelheti a vesék méretét
v
ischaemiás (vérellátási problémás) szívbetegséget
okozhat
v
vakbélgyulladást okozhat
v
súlyosbítja a szklerózis multiplex tüneteit
v
közvetetten aranyeret okoz
v
száj- és fogágy betegségekhez vezethet
v
csökkentheti a növekedési hormon hatását és
mennyiségét
v
megváltoztathatja a fehérjék szerkezetét
és ezzel erősen beavatkozik a
fehérjék felszívódásába
v
ételallergiát okoz
v
terhesség alatt toxaemiát (vérmérgezést
) okozhat
v
károsítja a DNS szerkezetét
v
tüdőtágulást okozhat
v
asztmát okozhat
v
csökkenti az enzimek hatékonyságát
v
a májsejtek osztódását és a máj méretbeli
növekedését okozhatja, növelheti a máj zsírtartalmát
v
megnövelheti a test folyadék visszatartását
v
székrekedést okozhat
v
gyengíti a látást, rövidlátást és szürkehályogot
okozhat
v
az inakat törékennyé teheti
v
a migrénig elmenő
fejfájások okozója lehet
v
a delta, alfa és théta agyhullámokat rendellenesen
növelheti, így csökken a tiszta gondolkodás esélye
v
depressziót okozhat
v
elősegíti a
bakteriális erjedést (rothadást) a belekben
v
hormonális zavarokat okozhat