Cukor - Nádcukor

 

A finomítatlan Bio nádcukor egy egyedi termék.

Ízének mélysége és gazdagsága nem hasonlítható egyik cukorhoz sem!

 

Miért is olyan különleges?

Ez egy finomítatlan cukor: ez azt jelenti, hogy teljesen természetes termék, melynek előállításánál a cél az volt, hogy megőrizzék a nádcukor eredeti melasz tartalmát.

Ez a fő különbség, ami a bio nádcukornak egy különleges aromát és egy jellegzetes színt biztosít.

Használjon finomítatlan Demerara bio nádcukrot minden típusú édességhez

és süteményhez, majd kóstolja meg a különbséget!

 

Miért használjon Bio finomítatlan nádcukrot?

-         100% BIO!

-         Vegyszermentes

-         Nem színezett

-         Tartósítószert nem tartalmaz

-         ízébenben egyedi

-         Természetes cukor

-         Feldolgozása nem vegyi eljárással történt

-         Környezetbarát

 

Fogyasztása egyaránt ajánlott veganoknak, vegetáriusoknak, glutein mentes-, zsírszegény-, és sószegény diétán élők számára is.

 

Bizonyos időjárási körülmények között a cukor megkeményedhet. Ez nem a minőségromlás jele! Tegye a cukrot egy tálba, és takarja le egy nyirkos ruhával. Hagyja letakarva egy éjszakán keresztül, és reggelre visszatér a melaszos aromája.

 

A természetes szénhidrát az egyik fő táplálékunk, ezzel szemben a finomított cukor számos betegség forrása. A legfőbb ok, amiért ártalmunkra van, az, ahogy a természetben előforduló növények cukortartalma lényegesen alacsonyabb, mint a bolti fehér cukor.

A cukorrépa cukortartalma: 18%, a finomított cukor. 95%.

A szervezetünk nincs felkészülve ilyen töménységű cukor befogadására, ezért nem is képes maradéktalanul megemészteni, a fölös cukor megerjed. (Erjedés: oldott állapotban lévő nitrogénmentes szerves anyagok, többnyire szénhidrátok felbomlása élesztőgombák, hasadógombák által.) Sir Ch. Best, az inzulin egyik felfedezője hívta fel a figyelmet arra,

a cukor ugyanígy hat a szervezetre, mint az alkohol.

 

FEHÉR CUKOR

A fehér cukornak sok elnevezése van:

asztali cukor, kristálycukor, finomított cukor, szőlőcukor, cukorrépa.

A cukorrépa levéből nyerik a finomított cukrot. Amint kivonták a cukorrépából, nagyon komoly eljárásokon megy keresztül, míg fehér, granulált anyag nem lesz belőle. A kereskedelemben gyakran használják, mert a legédesebb termék az összes közül.

 

 

NYERS CUKOR (Nádcukor)

A nyers cukor finomítatlan: ez azt jelenti, hogy teljesen  természetes termék, melynek

előállításánál a cél az volt, hogy megőrizzék a nádcukor eredeti melasz tartalmát.

Ez a fő különbség, mely a nádcukornak egy különös aromát és egy jellegzetes színt biztosít.

 

BARNA CUKOR

A barna cukor ugyanolyan eljárással

küszül, mint a fehér

finomított cukor, csak melasz hozzáadásával készül.

 

 

A finomított cukor fogyasztásának következményei

Orvosi megfigyelések és tudományos közlemények felhasználásával

 


v     elnyomja az immunrendszert

v     felborítja a test ásványanyag egyensúlyát

v     beavatkozik a kálcium-magnézium egyensúlyba

v     erőteljesen hozzájárul a csontritkuláshoz

v     csökkenést okoz az inzulinérzékenységben

v     orális fogamzásgátlók használata esetén megnövelheti a vér glükóz- és inzulinszintjét

v     túlhajszolja a hasnyálmirigyet és károsodást okoz benne, hozzájárul a cukorbetegséghez

v     ingadozó vércukor szintet okoz

v     csökkent glükóz tűrőképességhez vezet

v     növelheti a vér koleszterinszintjét

v     megtámadhatja a kapilláris érfalakat

v     visszértágulatot okozhat

v     szívérrendszeri betegségeket okozhat

v     atherosclerosist (arteriális érelmeszesedést) okozhat

v     trombocita (vérlemezke) összetapadást okozhat, ami vérrög kialakulásához vezet

v     növelheti a szisztolés (szív-összehúzódási) vérnyomást

v     hiperaktivitást, ingerültséget, koncentrációs zavarokat és gyerekeknél izgatott, szertelen viselkedést okoz illetve a jojo effektus miatt álmosságot és csökkent aktivitást is okozhat

v     káros hatással van a gyerekek iskolai előmenetelére

v     kifejezetten megnöveli a vértrigliceridek (zsírok) szintjét

v     hozzájárulhat a gyermekkori ekcémához

v     csökkentheti a nagy sűrűségű lipoproteinek (HDL) hatékonyságát

v     elősegítheti az alacsony sűrűségű lipoproteinek (LDL) szintjének növekedését

v     krómhiányt alakíthat ki

v     rézhiányt okozhat

v     fogyasztása mell-, petefészek-, prosztata és végbélrákot eredményezhet

v     nőknél különösen nagy valószínűséggel okozhat vastagbélrákot

v     epehólyagrákot okozhat

v     böjtök alkalmával megnövelheti a vér glükózszintjét

v     megemeli a szerotonin nevű idegingerület átvivő (neurotranszmitter) szintjét a véredényekben, mely elég szűk határok között mozoghat

v     károsan nagy savszintet hoz létre a gyomorban, a nyálban

v     felszívódási zavarai gyakoriak a funkcionális bélbetegségekben

v     szabad gyököket hozhat létre a vérben

v     gyorsítja az öregedési folyamatot, ráncosodást és az ősz haj kialakulását okozhatja

v     alkoholizmusba vezethet

v     elősegíti a fogromlást

v     hozzájárul a súlynövekedéshez és az elhízáshoz

v     nagymértékű fogyasztása a Crohn-kór és a fekélyes vastagbélgyulladás veszélyét hordozza magában

v     a gyomor és nyombél fekélyes emberekben gyomor és béltraktusbeli gyulladásokat okozhat

v     kandidiázis (gombafertőzés) fokozója, táptalaja

v     fogyasztása epekövek kialakulásához vezethet

v     elősegíti a vesekövek kialakulását, a vesekárosodást, megnövelheti a vesék méretét

v     ischaemiás (vérellátási problémás) szívbetegséget okozhat

v     vakbélgyulladást okozhat

v     súlyosbítja a szklerózis multiplex tüneteit

v     közvetetten aranyeret okoz

v     száj- és fogágy betegségekhez vezethet

v     csökkentheti a növekedési hormon hatását és mennyiségét

v     megváltoztathatja a fehérjék szerkezetét és ezzel erősen beavatkozik a fehérjék felszívódásába

v     ételallergiát okoz

v     terhesség alatt toxaemiát (vérmérgezést ) okozhat

v     károsítja a DNS szerkezetét

v     tüdőtágulást okozhat

v     asztmát okozhat

v     csökkenti az enzimek hatékonyságát

v     a májsejtek osztódását és a máj méretbeli növekedését okozhatja, növelheti a máj zsírtartalmát

v     megnövelheti a test folyadék visszatartását

v     székrekedést okozhat

v     gyengíti a látást, rövidlátást és szürkehályogot okozhat

v     az inakat törékennyé teheti

v     a migrénig elmenő fejfájások okozója lehet

v     a delta, alfa és théta agyhullámokat rendellenesen növelheti, így csökken a tiszta gondolkodás esélye

v     depressziót okozhat

v     elősegíti a bakteriális erjedést (rothadást) a belekben

v     hormonális zavarokat okozhat

 

Elgondolkodtatásul